середу, 11 листопада 2015 р.

9 листопада День української писемності та мови

  10 листопада в читальному залі бібліотеки коледжу було проведено годину спілкування "Там, де живе рідна мова, живе український народ".
  Головним напрямом вечора було привернення уваги до збереження і розвитку лінгвістичного розмаїття, а також зміцнення ролі рідної мови як важливого чинника культурної самобутності.

                       Остапук Ілля І-О

  Неодноразово читці та ведучі, прозою та віршами, демонстрацією відеороликів та музичних відеокліпів наголошували присутнім про те, що тільки той може осягти своїм розумом і серцем красу, велич, і могутність Батьківщини, хто збагнув відтінки і пахощі рідного слова, хто дорожить ним, як честю рідної матері, як колискою, як добрим іменем своєї родини. Людина, яка не любить мови рідної матері, якій нічого не промовляє рідне слово, - це людина без роду, без племені.
  Любов та повага до мови, якою розмовляєш, - це передусім, шанування себе, виявлення поваги до народу, його історії, культури. Адже мова – нетлінний скарб українського народу, що його наші предки зберегли, незважаючи на всілякі утиски й заборони, передавши нам у спадщину.

Кондратюк Катнрина І-Б, Кулик Катерина І-В, Максимук Олена ІІ-Б.
Юрчук Оксана ІІ-В.
Захід підготували О.Я.Пальоха  завідувач бібліотеки, О.В.Пойда вихователь гуртожитку та провели Остапук Ілля І-О, Юрчук Оксана ІІ-В, Кондратюк Катерина І-Б, Кулик Катерина І-В, Максимук Олена ІІ-Б.



Немає коментарів:

Дописати коментар